Wollen dekens

wollen dekens

Wanneer je ‘s avonds op de bank zit is het fijn om een goede deken te hebben. Wel moet de deken warm en comfortabel zijn. Heb je ooit overwogen om een wollen deken te kopen? Wol kent veel voordelen en is ontzettend duurzaam. In dit artikel gaan we de voordelen van wol verder toelichten. Lees snel verder!

Voordelen van wollen dekens

Niet alleen ziet wol er warm en comfortabel uit, het voelt ook warm en comfortabel aan. Dit komt doordat het de warmte eronder vasthoudt. Er is geen enkel synthetisch textielsoort dat dit kan nabootsen, waardoor het zich ook onderscheid van andere textielsoorten. Bovendien is wol gekroesd om de lucht en warmte vast te houden. Hieronder zullen we de voordelen van wollen dekens verder toelichten.

 1. Duurzaam
  Wol kan geproduceerd worden door verschillende dieren, waaronder schapen, geiten, jakken en kamelen. Jaarlijks krijgen de pas geschoren dieren weer een nieuwe wollen vacht. Doordat wol een natuurlijke vezel is en ook nog volledige recyclebaar is, is het erg duurzaam.
 2. Water- en vuilafstotend
  Ben je bang om water te morsen over een wollen deken? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Wol bevat wolvet, waardoor het water en vuil afstoot. Het vloeistof zal niet doordringen en kun je snel afdeppen.
 3. Ventilerend
  Wol is erg veelzijdig. Op het schaap wordt de lichaamstemperatuur gereguleerd door de wollen vacht. Tijdens de winter zorgt het voor warmtebehoud en tijdens de zomer zorgt het voor afkoeling van het schaap. Voor mensen doen wollen dekens en truien precies hetzelfde.
 4. Vormvast
  Veel synthetische dekens uit kunststof kreukelen vrij snel. Wollen dekens, daarentegen, zijn vormvast. Dankzij de elasticiteit van de vezels, gaan ze kreukels tegen. Je zult dan ook merken dat wollen dekens zelden of nooit kreuken en plooien vasthouden.
 5. Slijtvast
  Zoals eerder benoemd, zijn de vezels van wol erg elastisch. Naast de vormvastheid, zorgen deze wolvezels er ook voor dat een wollen deken, omslagdoek, plaid of vloerkleed niet slijt. 

Wollen dekens voor jouw interieur

Naast de vele voordelen die we hierboven hebben genoemd, is één van de woontips voor dit jaar een wollen deken. Een wollen deken oogt mooi en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Door het netjes op te vouwen en over de bank te leggen heb je al een prachtige toevoeging aan je interieur. Ben je op zoek naar een luxe wolsoort? Dan is kasjmierwol de beste optie. Er hangt een hoog prijskaartje aan maar zal lang meegaan. Heb je liever een betaalbare maar toch kwalitatieve wolsoort? Dan is merinowol de beste optie. Deze wolsoort is bovendien ideaal voor hen die gevoelig zijn voor allergische reacties. Ga jij ook een wollen deken kopen voor de koude wintermaanden?

Stappenplan strippen huis
Interieur

Stappenplan voor strippen huis

Het strippen van een huis vormt de eerste, cruciale fase in het proces van een grondige verbouwing. Deze taak, hoewel uitdagend, biedt de perfecte kans om uw woonruimte te transformeren en aan te passen aan uw persoonlijke smaak en behoeften. In dit artikel verkennen we de essentiële stappen en overwegingen voor het succesvol strippen van […]

Read More
Moderne interieurtrends 2024
Interieur

Moderne interieurtrends van 2024

De wereld van interieurdesign is constant in beweging, en het jaar 2024 belooft een aantal opwindende nieuwe trends op het gebied van huisdecoratie en design. Van gedurfde kleurenschema’s tot innovatieve materialen. Deze trends zullen ongetwijfeld frisse energie in onze woonruimtes brengen. Laten we enkele van de meest in het oog springende trends voor dit jaar […]

Read More
Creatieve toepassingen eenvoudig aanbrengen plakfolie
Interieur

Creatieve toepassingen en eenvoudig aanbrengen van plakfolie

Waar kan ik plakfolie voor gebruiken? Zijn de stappen om plakfolie aan te brengen moeilijk? Is plakfolie ook weer te verwijderen? In deze blogpost zal ik antwoord geven op al deze vragen en meer. Of je nu een interieurontwerper bent, een doe-het-zelver of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je huis op […]

Read More