Wollen dekens

wollen dekens

Wanneer je ‘s avonds op de bank zit is het fijn om een goede deken te hebben. Wel moet de deken warm en comfortabel zijn. Heb je ooit overwogen om een wollen deken te kopen? Wol kent veel voordelen en is ontzettend duurzaam. In dit artikel gaan we de voordelen van wol verder toelichten. Lees snel verder!

Voordelen van wollen dekens

Niet alleen ziet wol er warm en comfortabel uit, het voelt ook warm en comfortabel aan. Dit komt doordat het de warmte eronder vasthoudt. Er is geen enkel synthetisch textielsoort dat dit kan nabootsen, waardoor het zich ook onderscheid van andere textielsoorten. Bovendien is wol gekroesd om de lucht en warmte vast te houden. Hieronder zullen we de voordelen van wollen dekens verder toelichten.

 1. Duurzaam
  Wol kan geproduceerd worden door verschillende dieren, waaronder schapen, geiten, jakken en kamelen. Jaarlijks krijgen de pas geschoren dieren weer een nieuwe wollen vacht. Doordat wol een natuurlijke vezel is en ook nog volledige recyclebaar is, is het erg duurzaam. 
 2. Water- en vuilafstotend
  Ben je bang om water te morsen over een wollen deken? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Wol bevat wolvet, waardoor het water en vuil afstoot. Het vloeistof zal niet doordringen en kun je snel afdeppen.  
 3. Ventilerend
  Wol is erg veelzijdig. Op het schaap wordt de lichaamstemperatuur gereguleerd door de wollen vacht. Tijdens de winter zorgt het voor warmtebehoud en tijdens de zomer zorgt het voor afkoeling van het schaap. Voor mensen doen wollen dekens en truien precies hetzelfde. 
 4. Vormvast
  Veel synthetische dekens uit kunststof kreukelen vrij snel. Wollen dekens, daarentegen, zijn vormvast. Dankzij de elasticiteit van de vezels, gaan ze kreukels tegen. Je zult dan ook merken dat wollen dekens zelden of nooit kreuken en plooien vasthouden. 
 5. Slijtvast
  Zoals eerder benoemd, zijn de vezels van wol erg elastisch. Naast de vormvastheid, zorgen deze wolvezels er ook voor dat een wollen deken, omslagdoek, plaid of vloerkleed niet slijt. 

Wollen dekens voor jouw interieur

Naast de vele voordelen die we hierboven hebben genoemd, is één van de woontips voor dit jaar een wollen deken. Een wollen deken oogt mooi en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Door het netjes op te vouwen en over de bank te leggen heb je al een prachtige toevoeging aan je interieur. Ben je op zoek naar een luxe wolsoort? Dan is kasjmierwol de beste optie. Er hangt een hoog prijskaartje aan maar zal lang meegaan. Heb je liever een betaalbare maar toch kwalitatieve wolsoort? Dan is merinowol de beste optie. Deze wolsoort is bovendien ideaal voor hen die gevoelig zijn voor allergische reacties. Ga jij ook een wollen deken kopen voor de koude wintermaanden?

bloemvazen het item voor een sfeervol interieur
Interieur

Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. […]

Read More
Waar op letten buiten schilderen
Interieur

Waar moet je op letten als je buiten gaat schilderen?

Een keer in de zoveel tijd is het zover; het houtwerk aan de buitenkant van je woning moet opnieuw geschilderd worden. Denk hierbij aan de buitenkant van kozijnen en deuren.  Een secuur klusje, want je wilt dat het hout goed beschermd wordt zodat het lang meegaat. Maar waar moet je nu precies op letten al […]

Read More
Vegan interieur tips
Interieur

Vegan interieur tips voor een vegan lifestyle

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om bewuste keuzes te maken. Dit betreft niet alleen je kleding en voeding, maar ook je huis en interieur. Hierbij speelt duurzaamheid een grote rol. Je hebt waarschijnlijk al talloze bespaartips gehoord, dus wij willen je wat anders meegeven: tips voor een vegan interieur. Het is nu tot het punt […]

Read More