Wat er niet mag ontbreken in je kantoor

wat niet mag ontbreken in je kantoor

Ga je je eerste kantoorruimte inrichten? Of misschien is het huidige interieur van je kantoor aan vervanging toe? Bij het uitkiezen van het interieur voor je kantoorruimte zijn er veel verschillende mogelijkheden. Dit kan overweldigend zijn! Wij vertellen je in dit artikel wat er écht niet mag ontbreken in je kantoorruimte. 

Houd rekening met akoestiek

In kantoorruimtes heeft geluid vaak vrij spel. Geluiden zoals telefoongesprekken, voetstappen of het koffiezetapparaat kunnen zorgen voor overlast. Hierdoor kun je concentratieproblemen krijgen. Je kunt dit verhelpen door meubilair neer te zetten die bijdragen aan de akoestiek. Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Daarnaast kun je ook roomdividers, akoestische wand- en plafondpanelen in je kantoorruimtes gebruiken om de akoestiek te krijgen die je wilt. Kom je er zelf niet uit met de akoestiek? Er zijn bedrijven en websites zoals Havic die je hierbij kunnen helpen. 

Verlichting

Ook de juiste verlichting kan niet ontbreken in je kantoor. Licht kan een grote invloed hebben op je welzijn. In een donker kantoor kun je bijvoorbeeld al gauw slaperig worden. Het juiste licht kan daarentegen er voor zorgen dat je concentratie en productiviteit omhoog gaat. Voornamelijk daglicht heeft een grote invloed hierop! 

Kantoormeubelen

Maak je kantoor compleet met kantoormeubilair. Meubilair kan veel bijdragen aan de sfeer op je kantoor. Dit is belangrijk voor zowel de werknemers als de bezoekers. Zo kan bijvoorbeeld een directiebureau al veel invloed hebben op hoe de ruimte eruitziet. Zorg er ook voor dat het meubilair praktisch is. Je kunt bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel of een zit-sta bureau nemen. Op deze manier kun je lichamelijke klachten voorkomen. 

Doe aan cablemanagement

In veel kantoren is er sprake van een wirwar aan kabels. Dit kan er al gauw rommelig uitzien, wat weer van invloed kan zijn op je concentratie. Ook ziet het er vaak professioneler uit als je kantoor er strak uitziet. Daarnaast kan het voor onveilige situaties zorgen als er overal kabels rondslingeren. Je kunt schade aan jezelf en de apparaten aanbrengen als je bijvoorbeeld struikelt over een kabel. Door een goede cablemanagement kun je dit oplossen.

Zorg voor voldoende opslagruimte

Vaak wil je je kantoor overzichtelijk en strak houden. Op deze manier straalt de ruimte al gauw rust en professionaliteit uit. Ook voor efficiëntie kan dit handig zijn. Als alles een vaste plek heeft kun je dit sneller terug vinden. Door genoeg opslagruimte te hebben, kun je de kantoorruimte opgeruimd en overzichtelijke houden. De hoeveelheid opslagmogelijkheden die je nodig hebt verschilt per kantoor.

Tools analyseren webshop concurrent
Ondernemen

Handige tools om de webshop van je concurrent te analyseren

Wie zijn jouw belangrijkste concurrenten voor jouw webshop? En hoe doen zij hun business? Als ondernemer of online marketeer is dit een belangrijke vraag om jezelf op regelmatige basis te stellen. Want naast de klant en de markt spelen ook jouw concurrenten een belangrijke rol in jouw marketing en sales strategie. Als je je concurrenten […]

Read More
Saleskanalen zakendoen buitenland
Ondernemen

Saleskanalen als je zaken gaat doen in het buitenland

Als Nederlands bedrijf, wil je misschien niet alleen zaken blijven doen in Nederland, maar wil je ook naar het buitenland. Als je gaat groeien over de grenzen, dan is het verstandig om hier een gedegen plan voor te maken. Niet alleen moet je naar je product of dienst en je interne processen kijken, het is […]

Read More