Waar moet je op letten als je buiten gaat schilderen?

Waar op letten buiten schilderen

Een keer in de zoveel tijd is het zover; het houtwerk aan de buitenkant van je woning moet opnieuw geschilderd worden. Denk hierbij aan de buitenkant van kozijnen en deuren.  Een secuur klusje, want je wilt dat het hout goed beschermd wordt zodat het lang meegaat. Maar waar moet je nu precies op letten al je je houtwerk buiten gaat schilderen? Wij geven je in dit artikel een aantal tips.

Schuren en schoonmaken

Waarschijnlijk is de lak die nu op de kozijnen en deuren zit toe aan vervanging of je wilt van kleuren veranderen. In beide gevallen moet je er eerst voor zorgen dat de ondergrond goed is voor de nieuwe laag verf. Dit doe je door eerst alles goed schoon te maken. Daarna schuur je het hout licht op en vervolgens maak je het oppervlakte weer schoon. Op die manier zorg je ervoor dat de verf straks beter gaat hechten.

Gebruik een goede grondverf

Voordat je aan de slag gaat met het uiteindelijke aflakken, is het belangrijk dat je het hout eerst voorziet van een grondverf oftewel primer. Op deze manier hecht de lak straks beter aan het houdt en heb je langer plezier van jouw schilderwerk Als het hout nog helemaal kaal is, dan kan het zelfs beter zijn om twee lagen grondverf te gebruiken. Kies voor een kwalitatief goede grondverf, ook al kost dat iets meer, je hebt er op de lange termijn veel profijt van!

De verf

Nadat de grondverf goed gedroogd is, is het tijd voor de uiteindelijke laklaag! Ook hierbij geldt dat kwaliteit verf super belangrijk is. Kies daarom bijvoorbeeld voor de Sigma S2U allure gloss verfpot. Met deze verf ben je verzekerd van een mooi resultaat en bescherm je het hout voor enkele jaren tegen de verschillende weersomstandigehden.

De kwasten

Niet alleen de kwaliteit van de (grond)verf is van belang. Ook het materiaal dat je gebruikt iom te schilderen, of eigenlijk om te lakken, heeft een effect op het uiteindelijke resultaat. Goede kwasten zijn dan ook een must! Met goede kwasten kun je namelijk de verf veel beter aanbrengen en heb je bijvoorbeeld geen last van losse haartjes die op je net geverfde kozijn plakken. Geef ook hierbij dus liever net een paar euro extra uit, zodat je kunt genieten van het optimale resultaat!

Perfecte bank kiezen kleine woonruimtes
Interieur

De perfecte bank kiezen voor kleine woonruimtes

Kleine woonruimtes kunnen soms een uitdaging zijn als het aankomt op het vinden van het juiste meubilair. Een van de belangrijkste stukken in je woonkamer is natuurlijk de zitbank. Maar hoe kies je nu de perfecte zitbank voor een kleine ruimte? Geen zorgen, want in deze blog gaan we je alles vertellen over het vinden […]

Read More
Stappenplan strippen huis
Interieur

Stappenplan voor strippen huis

Het strippen van een huis vormt de eerste, cruciale fase in het proces van een grondige verbouwing. Deze taak, hoewel uitdagend, biedt de perfecte kans om uw woonruimte te transformeren en aan te passen aan uw persoonlijke smaak en behoeften. In dit artikel verkennen we de essentiële stappen en overwegingen voor het succesvol strippen van […]

Read More
Moderne interieurtrends 2024
Interieur

Moderne interieurtrends van 2024

De wereld van interieurdesign is constant in beweging, en het jaar 2024 belooft een aantal opwindende nieuwe trends op het gebied van huisdecoratie en design. Van gedurfde kleurenschema’s tot innovatieve materialen. Deze trends zullen ongetwijfeld frisse energie in onze woonruimtes brengen. Laten we enkele van de meest in het oog springende trends voor dit jaar […]

Read More