Waar moet je op letten als je buiten gaat schilderen?

Waar op letten buiten schilderen

Een keer in de zoveel tijd is het zover; het houtwerk aan de buitenkant van je woning moet opnieuw geschilderd worden. Denk hierbij aan de buitenkant van kozijnen en deuren.  Een secuur klusje, want je wilt dat het hout goed beschermd wordt zodat het lang meegaat. Maar waar moet je nu precies op letten al je je houtwerk buiten gaat schilderen? Wij geven je in dit artikel een aantal tips.

Schuren en schoonmaken

Waarschijnlijk is de lak die nu op de kozijnen en deuren zit toe aan vervanging of je wilt van kleuren veranderen. In beide gevallen moet je er eerst voor zorgen dat de ondergrond goed is voor de nieuwe laag verf. Dit doe je door eerst alles goed schoon te maken. Daarna schuur je het hout licht op en vervolgens maak je het oppervlakte weer schoon. Op die manier zorg je ervoor dat de verf straks beter gaat hechten.

Gebruik een goede grondverf

Voordat je aan de slag gaat met het uiteindelijke aflakken, is het belangrijk dat je het hout eerst voorziet van een grondverf oftewel primer. Op deze manier hecht de lak straks beter aan het houdt en heb je langer plezier van jouw schilderwerk Als het hout nog helemaal kaal is, dan kan het zelfs beter zijn om twee lagen grondverf te gebruiken. Kies voor een kwalitatief goede grondverf, ook al kost dat iets meer, je hebt er op de lange termijn veel profijt van!

De verf

Nadat de grondverf goed gedroogd is, is het tijd voor de uiteindelijke laklaag! Ook hierbij geldt dat kwaliteit verf super belangrijk is. Kies daarom bijvoorbeeld voor de Sigma S2U allure gloss verfpot. Met deze verf ben je verzekerd van een mooi resultaat en bescherm je het hout voor enkele jaren tegen de verschillende weersomstandigehden.

De kwasten

Niet alleen de kwaliteit van de (grond)verf is van belang. Ook het materiaal dat je gebruikt iom te schilderen, of eigenlijk om te lakken, heeft een effect op het uiteindelijke resultaat. Goede kwasten zijn dan ook een must! Met goede kwasten kun je namelijk de verf veel beter aanbrengen en heb je bijvoorbeeld geen last van losse haartjes die op je net geverfde kozijn plakken. Geef ook hierbij dus liever net een paar euro extra uit, zodat je kunt genieten van het optimale resultaat!

Creatieve toepassingen eenvoudig aanbrengen plakfolie
Interieur

Creatieve toepassingen en eenvoudig aanbrengen van plakfolie

Waar kan ik plakfolie voor gebruiken? Zijn de stappen om plakfolie aan te brengen moeilijk? Is plakfolie ook weer te verwijderen? In deze blogpost zal ik antwoord geven op al deze vragen en meer. Of je nu een interieurontwerper bent, een doe-het-zelver of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je huis op […]

Read More
Kies voor sieraden kluis
Interieur

Kies voor een sieraden kluis

In de schitterende wereld van juwelen is er niets belangrijker dan de zekerheid dat uw kostbare sieraden veilig zijn. Een sieraden kluis is een slimme keuze om die zekerheid te bieden. Laten we samen ontdekken hoe een sieraden kluis niet alleen een bastion van veiligheid is, maar ook een uiting van liefde voor uw waardevolle […]

Read More
bloemvazen het item voor een sfeervol interieur
Interieur

Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. […]

Read More