Vegan interieur tips voor een vegan lifestyle

Vegan interieur tips

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om bewuste keuzes te maken. Dit betreft niet alleen je kleding en voeding, maar ook je huis en interieur. Hierbij speelt duurzaamheid een grote rol. Je hebt waarschijnlijk al talloze bespaartips gehoord, dus wij willen je wat anders meegeven: tips voor een vegan interieur. Het is nu tot het punt gekomen dat het niet meer wordt beschouwd als een trend, maar eerder als een levensstijl. Lees snel verder om erachter te komen wat de tips zijn en hoe je duurzaam kan wonen.

Vegan muren dankzij de juiste verf

Een nieuw likje verf aan je interieur geven kan ook vegan zijn. Normaliter bevat verf chemische stoffen en dierlijke producten, zoals melkeiwit, waardoor het niet vegan is. Echter bestaat er hedendaags vegan verf van kwaliteit, zonder stoffen die schadelijk zijn voor je gezondheid en ons planeet. Krijtverf is een vegan verf met natuurlijke pigmenten die ervoor zorgen dat je diepe en levendige kleuren op de muur zult zien. Bovendien is het 100% ecologisch en biologisch afbreekbaar, waardoor het ook duurzaam is. Verder is er colourwax, wat bijna volledig te recyclen is. 

Vegan vloeren

Doorgaans wordt laminaat gekozen voor vloeren. Maar wist je dat dierlijke lijm hiervoor wordt gebruikt? Eén van de duurzame en vegan woontips is echt parket met een echte houtsoort, zoals bamboe. Wil je jouw vloer aankleden met een mooi tapijt? Kies dan voor een katoenen tapijt in plaats van een wollen tapijt. De productie van wol is niet volledig diervriendelijk en is ook nog eens niet goed voor het milieu. Dit komt doordat de schapen zorgen voor de uitstoot van veel broeikasgassen. 

Duurzame meubels

Ook meubels zijn belangrijk bij een vegan interieur. Leren meubels zijn nog steeds erg populair, maar dit is niet erg duurzaam. Gelukkig is kunstleer erg kwalitatief en ook veel te verkrijgen. Het is goedkoper en makkelijker in onderhoud. Ben je geen fan van leer? Dan zijn stoffen meubels ook een optie. Om er zeker van te zijn dat het biologisch en vegan is, kun je zoeken naar stoffen meubels van biologisch katoen. 

Accessoires in een vegan interieur

Wil je er echt helemaal voor gaan? Dan moeten je accessoires natuurlijk ook vegan zijn. Denk hierbij onder meer aan je servies. Servies wordt weleens gemaakt van dierenbeenderen, waardoor het niet altijd vegan is. Ook is gekleurd servies vaak gemaakt met dierlijke pigmenten, iets wat je waarschijnlijk ook wilt vermijden.

Andere accessoires die veelvuldig te zien zijn, zijn kaarsjes in huis. Kaarsjes maken het ‘s avonds gezellig en kunnen een ruimte vullen met een heerlijke geur. Wanneer je naar kaarsen zoekt, probeer dan kaarsen zonder dierlijk vet te vinden. Verder kun je beter kiezen voor een aansteker om de kaars aan te steken, want lucifers bevatten dierlijk lijm in het kopje. 

Ook een vegan levensstijl? 

Nu dat je weet waar je op moet letten wat betreft verf, vloeren, meubels en accessoires, is het goed om je materialen te kennen. Voor een vegan interieur zijn er een aantal stoffen, naast de bovengenoemde, die je liever wilt vermijden. Zo zijn angora, dons, leer, wol en zijde niet vegan. Check altijd het label van producten, zodat je goed weet welke materialen en stoffen zijn gebruikt. 

Ga je ook beginnen aan een vegan levensstijl? Probeer dan ook eens bewuste keuzes te maken wat betreft je kleding en accessoires. Er zijn genoeg winkels en webshops die vegan producten aanbieden. Kies bijvoorbeeld voor vegan tassen in plaats van leren tassen. Vegan tassen worden vaak gemaakt van kurk, omdat dit een van de meest vegan en eco-friendly materialen is. Start jij je vegan avontuur vandaag?

Kies voor sieraden kluis
Interieur

Kies voor een sieraden kluis

In de schitterende wereld van juwelen is er niets belangrijker dan de zekerheid dat uw kostbare sieraden veilig zijn. Een sieraden kluis is een slimme keuze om die zekerheid te bieden. Laten we samen ontdekken hoe een sieraden kluis niet alleen een bastion van veiligheid is, maar ook een uiting van liefde voor uw waardevolle […]

Read More
bloemvazen het item voor een sfeervol interieur
Interieur

Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. […]

Read More
Waar op letten buiten schilderen
Interieur

Waar moet je op letten als je buiten gaat schilderen?

Een keer in de zoveel tijd is het zover; het houtwerk aan de buitenkant van je woning moet opnieuw geschilderd worden. Denk hierbij aan de buitenkant van kozijnen en deuren.  Een secuur klusje, want je wilt dat het hout goed beschermd wordt zodat het lang meegaat. Maar waar moet je nu precies op letten al […]

Read More