Must haves voor in de kinderkamer

Must haves voor in de kinderkamer

Naarmate je kindje ouder wordt, gaat de babykamer langzaam over in een kinderkamer. De babykamer heeft als belangrijkste prioriteit het lekker laten slapen van jouw kindje. Bovendien moet deze vooral praktisch zijn; je wilt er je baby kunnen aankleden en de luier verschonen. Bij de kinderkamer komt jouw kindje echter meer centraal te staan en je wilt een kamertje creëren waar jouw kindje zich prettig voelt en ook tijd kan doorbrengen buiten het slapen om. Welke items zijn dan leuk om aan de kinderkamer toe te voegen?

Wigwam

Helemaal van nu is de wigwam voor op de kinderkamer! Het is niet veel meer dan een drietal stokken en een doek dat zo gevouwen is dat er tent met opening ontstaat en waar je kindje kan er urenlang plezier mee beleven. Los van het spelen, kan een wigwam ook een fijn plekje op de kinderkamer zijn voor je kindje om zich even terug te trekken. Vooral als je kindje wat meer last heeft van prikkels van buitenaf kan dit fijn zijn. De wigman is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en groottes. Daarnaast is het ook makkelijk om er zelf een te maken, op internet vind je hier veel uitleg over.

Speciaal bed

Op een gegeven moment is je kindje te oud voor zijn of haar ledikant en komt de overstap naar het peuterbed. Een groot moment voor  jou en jouw kindje, want dit is een van de duidelijke stappen van baby naar peuter. Maak er dan ook een feest van en ga samen op zoek naar een mooi peuterbed en vergeet ook niet een leuk kinderdekbed overtrek te kopen!

Zitzak

Een zitzak een al jaren een echte klassieker voor de kinderkamer. Het grote voordeel ten opzichte van een stoel is dat het voor kinderen vaak veel lekkerder zitten is. Een kinder zitzak vormt zich namelijk meer naar het lichaam van het kindje en is dus heerlijk om in te zitten terwijl er een boekje gelezen wordt of een Youtube filmpje gekeken wordt. Bovendien kun je kiezen uit heel veel verschillende kleuren en designs.

Kleed om op te spelen

Een vierde item wat een echte  niet mag ontbreken op de kinderkamer is een speelkleed. Afhankelijk van welke vloer in de babykamer ligt kan deze soms koud aanvoelen, een kleed kan hierbij warmte brengen! Niet alleen is dit heerlijk voor jouw kindje om op te zitten tijdens het spelen, het grote voordeel is ook dat als het spelen klaar is, je ket kleed kunt samenvouwen en in één keer samen met het speelgoed erin kunt oppakken en opruimen.

 

 

bloemvazen het item voor een sfeervol interieur
Interieur

Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. […]

Read More
Waar op letten buiten schilderen
Interieur

Waar moet je op letten als je buiten gaat schilderen?

Een keer in de zoveel tijd is het zover; het houtwerk aan de buitenkant van je woning moet opnieuw geschilderd worden. Denk hierbij aan de buitenkant van kozijnen en deuren.  Een secuur klusje, want je wilt dat het hout goed beschermd wordt zodat het lang meegaat. Maar waar moet je nu precies op letten al […]

Read More
Vegan interieur tips
Interieur

Vegan interieur tips voor een vegan lifestyle

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om bewuste keuzes te maken. Dit betreft niet alleen je kleding en voeding, maar ook je huis en interieur. Hierbij speelt duurzaamheid een grote rol. Je hebt waarschijnlijk al talloze bespaartips gehoord, dus wij willen je wat anders meegeven: tips voor een vegan interieur. Het is nu tot het punt […]

Read More