Must haves voor in de kinderkamer

Must haves voor in de kinderkamer

Naarmate je kindje ouder wordt, gaat de babykamer langzaam over in een kinderkamer. De babykamer heeft als belangrijkste prioriteit het lekker laten slapen van jouw kindje. Bovendien moet deze vooral praktisch zijn; je wilt er je baby kunnen aankleden en de luier verschonen. Bij de kinderkamer komt jouw kindje echter meer centraal te staan en je wilt een kamertje creëren waar jouw kindje zich prettig voelt en ook tijd kan doorbrengen buiten het slapen om. Welke items zijn dan leuk om aan de kinderkamer toe te voegen?

Wigwam

Helemaal van nu is de wigwam voor op de kinderkamer! Het is niet veel meer dan een drietal stokken en een doek dat zo gevouwen is dat er tent met opening ontstaat en waar je kindje kan er urenlang plezier mee beleven. Los van het spelen, kan een wigwam ook een fijn plekje op de kinderkamer zijn voor je kindje om zich even terug te trekken. Vooral als je kindje wat meer last heeft van prikkels van buitenaf kan dit fijn zijn. De wigman is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en groottes. Daarnaast is het ook makkelijk om er zelf een te maken, op internet vind je hier veel uitleg over.

Speciaal bed

Op een gegeven moment is je kindje te oud voor zijn of haar ledikant en komt de overstap naar het peuterbed. Een groot moment voor  jou en jouw kindje, want dit is een van de duidelijke stappen van baby naar peuter. Maak er dan ook een feest van en ga samen op zoek naar een mooi peuterbed en vergeet ook niet een leuk kinderdekbed overtrek te kopen!

Zitzak

Een zitzak een al jaren een echte klassieker voor de kinderkamer. Het grote voordeel ten opzichte van een stoel is dat het voor kinderen vaak veel lekkerder zitten is. Een kinder zitzak vormt zich namelijk meer naar het lichaam van het kindje en is dus heerlijk om in te zitten terwijl er een boekje gelezen wordt of een Youtube filmpje gekeken wordt. Bovendien kun je kiezen uit heel veel verschillende kleuren en designs.

Kleed om op te spelen

Een vierde item wat een echte  niet mag ontbreken op de kinderkamer is een speelkleed. Afhankelijk van welke vloer in de babykamer ligt kan deze soms koud aanvoelen, een kleed kan hierbij warmte brengen! Niet alleen is dit heerlijk voor jouw kindje om op te zitten tijdens het spelen, het grote voordeel is ook dat als het spelen klaar is, je ket kleed kunt samenvouwen en in één keer samen met het speelgoed erin kunt oppakken en opruimen.

 

 

Perfecte bank kiezen kleine woonruimtes
Interieur

De perfecte bank kiezen voor kleine woonruimtes

Kleine woonruimtes kunnen soms een uitdaging zijn als het aankomt op het vinden van het juiste meubilair. Een van de belangrijkste stukken in je woonkamer is natuurlijk de zitbank. Maar hoe kies je nu de perfecte zitbank voor een kleine ruimte? Geen zorgen, want in deze blog gaan we je alles vertellen over het vinden […]

Read More
Stappenplan strippen huis
Interieur

Stappenplan voor strippen huis

Het strippen van een huis vormt de eerste, cruciale fase in het proces van een grondige verbouwing. Deze taak, hoewel uitdagend, biedt de perfecte kans om uw woonruimte te transformeren en aan te passen aan uw persoonlijke smaak en behoeften. In dit artikel verkennen we de essentiële stappen en overwegingen voor het succesvol strippen van […]

Read More
Moderne interieurtrends 2024
Interieur

Moderne interieurtrends van 2024

De wereld van interieurdesign is constant in beweging, en het jaar 2024 belooft een aantal opwindende nieuwe trends op het gebied van huisdecoratie en design. Van gedurfde kleurenschema’s tot innovatieve materialen. Deze trends zullen ongetwijfeld frisse energie in onze woonruimtes brengen. Laten we enkele van de meest in het oog springende trends voor dit jaar […]

Read More