Luxe espressomachines

luxe espressomachines

Velen beginnen de ochtend met een lekkere bak koffie. Er zijn verschillende manieren en machines om koffie mee te zetten, maar de koffie die we thuis zetten is vaak niet te vergelijken met de koffie van de lokale koffietent. Of je nu een cappuccino wilt maken met enkel een druk op de knop of op zoek bent naar een barista-achtige ervaring, er is altijd een mooie espressomachine voor jou. Een espressomachine is een van de leukste woonideeën, want wie wil er nu niet de lekkerste koffie zetten én een stoere espressomachine in huis?

Verschillende soorten espressomachines

Volautomaten

Een liefhebber van eenvoud en gemak? Dan is een volautomaat de ideale espressomachine voor jou. Met slechts een druk op de knop is je koffie al gezet. Een volautomaat espressomachine heeft alles in één, waaronder een waterreservoir, een koffiemolen en een volautomatische zetgroep. Je hoeft alleen de koffiebonen in het bonenreservoir te doen, de watertank te vullen met water en het apparaat aan te zetten.

Hoewel het volautomatisch is, kun je gewoon nog variëren met smaken. Je kunt onder meer de koffiebonen verwisselen en de maalgraad van de machine aanpassen. Deze worden het meest gebruikt op kantoren en werkplekken. Onder de volautomaten vallen ook koffiecupmachines en koffiepadmachines.

Halfautomaten

Halfautomaten worden ook wel pistonmachines genoemd. Veel handelingen zullen nog wel manueel gedaan moeten worden. Dit is ideaal voor iemand die iets meer moeite wilt doen voor zijn kopje koffie. Een halfautomaat kun je herkennen aan de losse filterhouder voor de gemalen koffie. Deze moet je zelf onder de zetgroep draaien als je een espresso wilt zetten. Ook de koffiebonen moet je zelf malen en in de portafilter tampen. De machine verwarmt de boiler en reguleert de pomp automatisch, waardoor het een halfautomaat wordt genoemd. Hierbij speelt de techniek van de brouwer een grote rol, omdat dit invloed heeft op de smaak van de koffie.

Een luxe espressomachine in huis

Ben je een echte koffieliefhebber en wil je het liefst een luxe espressomachine in huis? Ook daar is er een ruim aanbod van. Hiermee maak je de beste ristretto’s, espresso’s en romige cappuccino’s. Op deze manier kun je als thuisbarista aan de slag. De espressomachines zijn vaak uitgerust met unieke nieuwe technologie met het oog op functionaliteit. Veel elementen zijn te verstellen op basis van jouw voorkeur. Zo kun je de stoomtemperatuur zelf instellen, de watertank verplaatsen en de drukmeter bijhouden.

Daarbovenop oogt een luxe espressomachine ook nog eens mooi. Je kunt de machine in het midden of in de hoek van het keukenaanrecht plaatsen. Heb je wat meer ruimte in huis? Dan kun je zelfs een bijzettafel of trolley gebruiken en hiermee een koffiebar creëren. Dit kun je decoreren met leuke accessoires, zoals kopjes, bordjes en lepels. De koffiebar kun je ook decoreren met een plantenpotje, vaasje, leuke bakjes of boeken.

Geluid naar hoger niveau tillen
Overig

Jouw geluid naar een hoger niveau tillen

Als gitarist weet je dat de zoektocht naar het perfecte geluid nooit eindigt. Het gebruik van gitaareffecten en pedalen kan je helpen om jouw geluid te vormen en te verrijken op een manier die past bij jouw unieke stijl en voorkeuren. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde professional, gitaareffecten kunnen een wereld […]

Read More
voordelen van zwangerschapskussen
Overig

3 voordelen van een zwangerschapskussen

Een zwangerschapskussen is een kussen die is bedacht om de slaap van zwangere vrouwen te verbeteren. Er zijn vele zwangere vrouwen die de slaap als moeilijk ervaren tijdens de zwangerschap, met name de laatste maanden. Hierdoor hebben een aantal designers bij elkaar gezeten en besloten om een zwangerschapskussen te creëren. Het doel hiervan was om […]

Read More
kraamcadeau met naam
Overig

Kraamcadeau met naam

Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een nieuwe papa of mama? Kies dan voor een gepersonaliseerd kraamcadeau met naam van The Wish Label. Handgemaakt in Nederland en ruime keuze! Een slabbetje, rammelaar of mutsje cadeau geven.. Dat kan vast wel op een originelere manier. Het is veel leuker om de nieuwe papa […]

Read More