Kunst: een ideaal geschenk voor vele gelegenheden

kunst ideale geschenk vele gelegenheden

Als jij een geschenk zoekt voor een verjaardag, voor een bruiloft, voor een kerstpakket of voor het slagen van iemand, dan is kunst een uitstekende manier om een uniek cadeau te geven. Kunst is eigenlijk voor elke situatie geschikt en zal bij iemand altijd een glimlach tevoorschijn toveren. Er zijn verschillende soorten kunstwerken, van ontworpen sieraden tot beelden en van woonaccessoires tot schilderijen. Kunstwerken hebben een bericht, ze vertellen iets en beelden wat uit. Dat betekent dat je er gevoelens mee kunt uitstralen, bijvoorbeeld van liefde, van trots of van verdriet. Er is voor elke aangelegenheid een kunstwerk waarmee je dat gevoel vereeuwigt.

Kunst om liefde te vieren

Wat is er mooier om te vieren dan de liefde? Ben je op zoek naar een geschenk voor een huwelijk of een jubileum, dan is een standbeeld, een schilderij, een foto die liefde uitstraalt een bijzonder goed idee. Bij een net getrouwd stel zoek je een werk uit waaruit blijkt dat ze nog een heel leven voor zich hebben. Bij een jubileum druk je uit hoe bijzonder de liefde ook na een lange tijd samen nog steeds is. Met een kunstwerk zeg je veel meer dan met een bloemetje, met een kaartje of met een gebruiksvoorwerp. Een kunstwerk zegt dit niet één keer, maar blijft dit zeggen, net zo lang als de liefde tussen de twee personen die het ontvangen.

Geschenken op het werk

Een andere aangelegenheid waarbij kunst een ideale oplossing biedt is in professionele situaties. Als iemand 10 jaar bij je werkt, als het tijd is voor een kerstpakket, als iemand weggaat of als iemand een promotie krijgt, dan vereeuwig je dit moment door een origineel kunstcadeau te geven. Vier teamwork, geef aan dat je trots bent, wens iemand het beste in de toekomst; dit kan allemaal gezegd worden met kunst. En met een kunstzinnig kerstpakket zal je ongetwijfeld indruk maken dit jaar.

Kunstwerken voor andere situaties

Is je zoon of dochter geslaagd, is er iemand jarig, wordt er iemand Sara, heeft iemand zijn rijbewijs gehaald of is er een andere aangelegenheid die gevierd mag worden? Geef deze persoon dan kunst. Er worden in Nederland bij galerieën schitterende voorwerpen gemaakt en deze zijn uniek en sprekend. Sommige kunstwerken zijn duur en andere zijn goed betaalbaar. Er is iets wat bij ieders smaak past en bij ieders aangelegenheid. Kunstvoorwerpen blijven vaak lang in de familie en worden een bijzonder bezit. Zou het niet geweldig zijn als men over drie generaties nog zou praten over het beeld in de tuin dat het 50 jarige huwelijk van overgroot opa en oma nog symboliseert?

Het is een kwestie van smaak

Kunst is een subjectief iets en als jij iemand een goede kunstenaar vindt, dan hoeft dat niet te betekenen dat iemand anders dat automatisch ook denkt. Het mooi vinden van een werk komt door smaak, door emoties die het opwekt en door herinneringen. Je hebt een kunstenaar nodig die je zelf waardeert of waarvan je zeker weet dat iemand anders het werk zal waarderen. Geef kunst cadeau en je hebt een geschenk waar nog generaties over wordt nagepraat. Denk bijvoorbeeld na over bronzen beelden en sculpturen. Hiermee is een goede indruk gegarandeerd.

Perfecte bank kiezen kleine woonruimtes
Interieur

De perfecte bank kiezen voor kleine woonruimtes

Kleine woonruimtes kunnen soms een uitdaging zijn als het aankomt op het vinden van het juiste meubilair. Een van de belangrijkste stukken in je woonkamer is natuurlijk de zitbank. Maar hoe kies je nu de perfecte zitbank voor een kleine ruimte? Geen zorgen, want in deze blog gaan we je alles vertellen over het vinden […]

Read More
Stappenplan strippen huis
Interieur

Stappenplan voor strippen huis

Het strippen van een huis vormt de eerste, cruciale fase in het proces van een grondige verbouwing. Deze taak, hoewel uitdagend, biedt de perfecte kans om uw woonruimte te transformeren en aan te passen aan uw persoonlijke smaak en behoeften. In dit artikel verkennen we de essentiële stappen en overwegingen voor het succesvol strippen van […]

Read More
Moderne interieurtrends 2024
Interieur

Moderne interieurtrends van 2024

De wereld van interieurdesign is constant in beweging, en het jaar 2024 belooft een aantal opwindende nieuwe trends op het gebied van huisdecoratie en design. Van gedurfde kleurenschema’s tot innovatieve materialen. Deze trends zullen ongetwijfeld frisse energie in onze woonruimtes brengen. Laten we enkele van de meest in het oog springende trends voor dit jaar […]

Read More