Houten wanddecoratie voor elk interieur

houten wanddecoratie voor elk interieur

Het toevoegen van natuurlijke elementen aan het interieur is een woontrend van 2021. Natuurlijke elementen passen in ieder interieur. Daarom is een houten wanddecoratie dé manier om het interieur naar een hoger niveau te tillen. Dit combineert de natuurlijke elementen met een robuuste en warme look. In dit artikel geven wij je woonideeën voor elk interieur. Lees snel verder!

Modern interieur

Een modern interieur staat bekend om de strakke en rechte lijnen. Ook staat minimalisme in het middelpunt. Om deze reden zal een houten wandpaneel van Barnwood goed passen bij dit interieur. Het bestaat uit gedroogd hout, wat geolied of gebeitst kan worden in verschillende kleuren. Vaak zul je een visgraatmotief terugvinden in een houten wandpaneel. Dit zijn geometrische vormen en geven het interieur een luxe uitstraling. De houten wandpanelen van Barnwood komen goed tot hun recht in een modern interieur.

Landelijk interieur

Het landelijk interieur kenmerkt zich door verschillende accessoires, zoals kussens, plaids, kaarsen en natuurlijke materialen. De meubels zullen doorgaans groot en comfortabel zijn, zodat je een echt thuisgevoel krijgt. Daarnaast is groen bijna onmisbaar in een landelijk interieur. Hierbij zul je waarschijnlijk denken aan planten, maar groen aan de muur zal er ook goed bij aansluiten. Kies bijvoorbeeld voor een Green Wall wanddecoratie. Dit is een houten wanddecoratie dat mos en bladeren erin verwerkt.

De mos en bladeren in de wanddecoratie zijn gestabiliseerd, zodat het geen water of onderhoud vereist. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, waardoor je het geheel naar eigen smaak kan samenstellen. Dit is de perfecte houten wanddecoratie voor een landelijk interieur.

Industrieel interieur

Typerende materialen voor een industrieel interieur zijn metaal, leer, staal en hout. Het interieur heeft een robuuste en stoere uitstraling, waarbij de materialen vaak onafgewerkt zijn. Hierbij past een 3D wanddecoratie goed. Dit geeft de ruimte meer sfeer, terwijl het toch de robuuste uitstraling aanhoudt. De 3D wanddecoratie bestaat uit blokken gebeitst in verschillende kleuren en tinten, en creëert een bijzonder effect. Als je trouw wilt blijven aan de industriële woonstijl, dan wordt het aangeraden om te kiezen voor een 3D wanddecoratie met een metallic glans.

Scandinavisch interieur

De Scandinavische woonstijl komt erg overeen met de moderne woonstijl. Het draait hier om “less is more” en is een oase van rust, minimalisme en functionaliteit. Hierbij zal een wanddecoratie met houtstrips een goede match zijn. Het hout brengt warmte in een ruimte, zonder dat er concessies gedaan hoeven te worden aan een strak design. Je haalt natuurlijke elementen in de ruimte, maar het blijft minimalistisch. De wanddecoratie met houtstrips is geheel uniek en bestaat uit verschillende soorten gedroogd hout. De kleuren en afmetingen zijn te personaliseren, zodat je er een persoonlijke touch aan kunt geven. Zo kun je kiezen voor neutrale kleuren om de rust te behouden.

Perfecte bank kiezen kleine woonruimtes
Interieur

De perfecte bank kiezen voor kleine woonruimtes

Kleine woonruimtes kunnen soms een uitdaging zijn als het aankomt op het vinden van het juiste meubilair. Een van de belangrijkste stukken in je woonkamer is natuurlijk de zitbank. Maar hoe kies je nu de perfecte zitbank voor een kleine ruimte? Geen zorgen, want in deze blog gaan we je alles vertellen over het vinden […]

Read More
Stappenplan strippen huis
Interieur

Stappenplan voor strippen huis

Het strippen van een huis vormt de eerste, cruciale fase in het proces van een grondige verbouwing. Deze taak, hoewel uitdagend, biedt de perfecte kans om uw woonruimte te transformeren en aan te passen aan uw persoonlijke smaak en behoeften. In dit artikel verkennen we de essentiële stappen en overwegingen voor het succesvol strippen van […]

Read More
Moderne interieurtrends 2024
Interieur

Moderne interieurtrends van 2024

De wereld van interieurdesign is constant in beweging, en het jaar 2024 belooft een aantal opwindende nieuwe trends op het gebied van huisdecoratie en design. Van gedurfde kleurenschema’s tot innovatieve materialen. Deze trends zullen ongetwijfeld frisse energie in onze woonruimtes brengen. Laten we enkele van de meest in het oog springende trends voor dit jaar […]

Read More