Houten wanddecoratie voor elk interieur

houten wanddecoratie voor elk interieur

Het toevoegen van natuurlijke elementen aan het interieur is een woontrend van 2021. Natuurlijke elementen passen in ieder interieur. Daarom is een houten wanddecoratie dé manier om het interieur naar een hoger niveau te tillen. Dit combineert de natuurlijke elementen met een robuuste en warme look. In dit artikel geven wij je woonideeën voor elk interieur. Lees snel verder!

Modern interieur

Een modern interieur staat bekend om de strakke en rechte lijnen. Ook staat minimalisme in het middelpunt. Om deze reden zal een houten wandpaneel van Barnwood goed passen bij dit interieur. Het bestaat uit gedroogd hout, wat geolied of gebeitst kan worden in verschillende kleuren. Vaak zul je een visgraatmotief terugvinden in een houten wandpaneel. Dit zijn geometrische vormen en geven het interieur een luxe uitstraling. De houten wandpanelen van Barnwood komen goed tot hun recht in een modern interieur.

Landelijk interieur

Het landelijk interieur kenmerkt zich door verschillende accessoires, zoals kussens, plaids, kaarsen en natuurlijke materialen. De meubels zullen doorgaans groot en comfortabel zijn, zodat je een echt thuisgevoel krijgt. Daarnaast is groen bijna onmisbaar in een landelijk interieur. Hierbij zul je waarschijnlijk denken aan planten, maar groen aan de muur zal er ook goed bij aansluiten. Kies bijvoorbeeld voor een Green Wall wanddecoratie. Dit is een houten wanddecoratie dat mos en bladeren erin verwerkt.

De mos en bladeren in de wanddecoratie zijn gestabiliseerd, zodat het geen water of onderhoud vereist. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, waardoor je het geheel naar eigen smaak kan samenstellen. Dit is de perfecte houten wanddecoratie voor een landelijk interieur.

Industrieel interieur

Typerende materialen voor een industrieel interieur zijn metaal, leer, staal en hout. Het interieur heeft een robuuste en stoere uitstraling, waarbij de materialen vaak onafgewerkt zijn. Hierbij past een 3D wanddecoratie goed. Dit geeft de ruimte meer sfeer, terwijl het toch de robuuste uitstraling aanhoudt. De 3D wanddecoratie bestaat uit blokken gebeitst in verschillende kleuren en tinten, en creëert een bijzonder effect. Als je trouw wilt blijven aan de industriële woonstijl, dan wordt het aangeraden om te kiezen voor een 3D wanddecoratie met een metallic glans.

Scandinavisch interieur

De Scandinavische woonstijl komt erg overeen met de moderne woonstijl. Het draait hier om “less is more” en is een oase van rust, minimalisme en functionaliteit. Hierbij zal een wanddecoratie met houtstrips een goede match zijn. Het hout brengt warmte in een ruimte, zonder dat er concessies gedaan hoeven te worden aan een strak design. Je haalt natuurlijke elementen in de ruimte, maar het blijft minimalistisch. De wanddecoratie met houtstrips is geheel uniek en bestaat uit verschillende soorten gedroogd hout. De kleuren en afmetingen zijn te personaliseren, zodat je er een persoonlijke touch aan kunt geven. Zo kun je kiezen voor neutrale kleuren om de rust te behouden.

bloemvazen het item voor een sfeervol interieur
Interieur

Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. […]

Read More
Waar op letten buiten schilderen
Interieur

Waar moet je op letten als je buiten gaat schilderen?

Een keer in de zoveel tijd is het zover; het houtwerk aan de buitenkant van je woning moet opnieuw geschilderd worden. Denk hierbij aan de buitenkant van kozijnen en deuren.  Een secuur klusje, want je wilt dat het hout goed beschermd wordt zodat het lang meegaat. Maar waar moet je nu precies op letten al […]

Read More
Vegan interieur tips
Interieur

Vegan interieur tips voor een vegan lifestyle

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om bewuste keuzes te maken. Dit betreft niet alleen je kleding en voeding, maar ook je huis en interieur. Hierbij speelt duurzaamheid een grote rol. Je hebt waarschijnlijk al talloze bespaartips gehoord, dus wij willen je wat anders meegeven: tips voor een vegan interieur. Het is nu tot het punt […]

Read More