Een schilderij: de beste wanddecoratie

schilderij de beste wanddecoratie

Kale muren zijn niet ideaal en maken het interieur onpersoonlijk. De ideale manier om kale muren een persoonlijke touch te geven is met wanddecoratie. Het komt in verschillende vormen, kleuren en stijlen. Denk hierbij aan posters, spiegels, wandplanken of schilderijen. Een interieur met persoonlijke elementen creëer je het beste met een portret. Je kunt een portret laten maken van jezelf, maar ook van de familie. In dit artikel geven we een woontips om de juiste schilderij voor jouw interieur te kiezen. Lees snel verder.

De juiste kleuren

Een van onze eerste woontips is om een schilderij te kiezen dat binnen het kleurenpalet van het interieur valt. Als je huis vooral bestaat uit felle kleuren, dan zou een zwart-wit schilderij hier het beste bij passen. Op deze manier zal de ruimte niet te druk ogen, waardoor je de rust nog kunt behouden. Bestaat het interieur voornamelijk uit bruine, grijze en zwarte tinten? Dan is een gekleurd schilderij wel gepast. Dit zorgt voor een accentkleur en tilt het interieur naar een hoger niveau.

Een passende thema

De belangrijkste tip voor het kiezen van een schilderij is om clichés te vermijden. Het is erg verleidelijk, maar zal niet bijdragen aan de persoonlijke touch die je wilt. Probeer na te denken over afbeeldingen, plaatsen of objecten waar je blij van wordt. Een schilderij van een kleurrijke kuststad past bijvoorbeeld bij iemand met een voorliefde voor reizen, een abstract schilderij met felle kleuren past bij iemand die van modern houdt, en een landelijke havenstad zou ideaal zijn voor iemand die van sereniteit houdt. Zorg er dus voor dat het thema en de stijl van het schilderij bij jouw karakter aansluit.

Grootte van het schilderij

Door te kijken naar de kale muren in je huis, kun je al vrij snel weten hoe groot het schilderij moet zijn. Zo hebben de meeste mensen een kale muur boven de bank. Een goede tip om het formaat van een schilderij te bepalen is door de vorm van de muur te volgen. Op een brede muur is een breed schilderij idealer dan een langwerpig schilderij. Deze komen beter tot hun recht op langwerpige muren.

Persoonlijke touch

Voor een persoonlijke touch is een portret de beste optie. Je kunt een portret laten maken van jezelf, maar je kunt ook een portret laten schilderen van de familie om het te vereeuwigen. Het is immers tijdloos en kan als erfstuk doorgegeven worden aan de volgende generatie. Zo blijft er altijd een uniek kunstwerk binnen de familie. Daarnaast is het ook mogelijk om een portret te laten schilderen van een foto. Dit is vooral handig wanneer het lastig is om de hele familie bij elkaar te krijgen. De kunstenaar kan het heel realistisch verbeelden, of juist losser en impressionistisch. Bovendien kun je andere elementen toevoegen aan het schilderij, zoals andere kleuren of een andere achtergrond.

Creatieve toepassingen eenvoudig aanbrengen plakfolie
Interieur

Creatieve toepassingen en eenvoudig aanbrengen van plakfolie

Waar kan ik plakfolie voor gebruiken? Zijn de stappen om plakfolie aan te brengen moeilijk? Is plakfolie ook weer te verwijderen? In deze blogpost zal ik antwoord geven op al deze vragen en meer. Of je nu een interieurontwerper bent, een doe-het-zelver of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je huis op […]

Read More
Kies voor sieraden kluis
Interieur

Kies voor een sieraden kluis

In de schitterende wereld van juwelen is er niets belangrijker dan de zekerheid dat uw kostbare sieraden veilig zijn. Een sieraden kluis is een slimme keuze om die zekerheid te bieden. Laten we samen ontdekken hoe een sieraden kluis niet alleen een bastion van veiligheid is, maar ook een uiting van liefde voor uw waardevolle […]

Read More
bloemvazen het item voor een sfeervol interieur
Interieur

Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. […]

Read More