Een schilderij: de beste wanddecoratie

schilderij de beste wanddecoratie

Kale muren zijn niet ideaal en maken het interieur onpersoonlijk. De ideale manier om kale muren een persoonlijke touch te geven is met wanddecoratie. Het komt in verschillende vormen, kleuren en stijlen. Denk hierbij aan posters, spiegels, wandplanken of schilderijen. Een interieur met persoonlijke elementen creëer je het beste met een portret. Je kunt een portret laten maken van jezelf, maar ook van de familie. In dit artikel geven we een woontips om de juiste schilderij voor jouw interieur te kiezen. Lees snel verder.

De juiste kleuren

Een van onze eerste woontips is om een schilderij te kiezen dat binnen het kleurenpalet van het interieur valt. Als je huis vooral bestaat uit felle kleuren, dan zou een zwart-wit schilderij hier het beste bij passen. Op deze manier zal de ruimte niet te druk ogen, waardoor je de rust nog kunt behouden. Bestaat het interieur voornamelijk uit bruine, grijze en zwarte tinten? Dan is een gekleurd schilderij wel gepast. Dit zorgt voor een accentkleur en tilt het interieur naar een hoger niveau.

Een passende thema

De belangrijkste tip voor het kiezen van een schilderij is om clichés te vermijden. Het is erg verleidelijk, maar zal niet bijdragen aan de persoonlijke touch die je wilt. Probeer na te denken over afbeeldingen, plaatsen of objecten waar je blij van wordt. Een schilderij van een kleurrijke kuststad past bijvoorbeeld bij iemand met een voorliefde voor reizen, een abstract schilderij met felle kleuren past bij iemand die van modern houdt, en een landelijke havenstad zou ideaal zijn voor iemand die van sereniteit houdt. Zorg er dus voor dat het thema en de stijl van het schilderij bij jouw karakter aansluit.

Grootte van het schilderij

Door te kijken naar de kale muren in je huis, kun je al vrij snel weten hoe groot het schilderij moet zijn. Zo hebben de meeste mensen een kale muur boven de bank. Een goede tip om het formaat van een schilderij te bepalen is door de vorm van de muur te volgen. Op een brede muur is een breed schilderij idealer dan een langwerpig schilderij. Deze komen beter tot hun recht op langwerpige muren.

Persoonlijke touch

Voor een persoonlijke touch is een portret de beste optie. Je kunt een portret laten maken van jezelf, maar je kunt ook een portret laten schilderen van de familie om het te vereeuwigen. Het is immers tijdloos en kan als erfstuk doorgegeven worden aan de volgende generatie. Zo blijft er altijd een uniek kunstwerk binnen de familie. Daarnaast is het ook mogelijk om een portret te laten schilderen van een foto. Dit is vooral handig wanneer het lastig is om de hele familie bij elkaar te krijgen. De kunstenaar kan het heel realistisch verbeelden, of juist losser en impressionistisch. Bovendien kun je andere elementen toevoegen aan het schilderij, zoals andere kleuren of een andere achtergrond.

Perfecte bank kiezen kleine woonruimtes
Interieur

De perfecte bank kiezen voor kleine woonruimtes

Kleine woonruimtes kunnen soms een uitdaging zijn als het aankomt op het vinden van het juiste meubilair. Een van de belangrijkste stukken in je woonkamer is natuurlijk de zitbank. Maar hoe kies je nu de perfecte zitbank voor een kleine ruimte? Geen zorgen, want in deze blog gaan we je alles vertellen over het vinden […]

Read More
Stappenplan strippen huis
Interieur

Stappenplan voor strippen huis

Het strippen van een huis vormt de eerste, cruciale fase in het proces van een grondige verbouwing. Deze taak, hoewel uitdagend, biedt de perfecte kans om uw woonruimte te transformeren en aan te passen aan uw persoonlijke smaak en behoeften. In dit artikel verkennen we de essentiële stappen en overwegingen voor het succesvol strippen van […]

Read More
Moderne interieurtrends 2024
Interieur

Moderne interieurtrends van 2024

De wereld van interieurdesign is constant in beweging, en het jaar 2024 belooft een aantal opwindende nieuwe trends op het gebied van huisdecoratie en design. Van gedurfde kleurenschema’s tot innovatieve materialen. Deze trends zullen ongetwijfeld frisse energie in onze woonruimtes brengen. Laten we enkele van de meest in het oog springende trends voor dit jaar […]

Read More