Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

bloemvazen het item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. Vragen die je jezelf moet stellen zijn: Welke kleur past goed bij mijn interieur? Welke grootte heb ik nodig? En wat voor soort vazen passen bij mijn bloemen? In dit artikel geven we je meerdere opties voor inspiratie.

Tips

We beginnen eerst met een aantal tips voor het kiezen van de juiste bloemenvaas. Een goede vuistregel is: glazen vazen doen het altijd goed. Dit materiaal is hard en bestendig tegen krassen. Ook is het hele boeket goed te zien in een glazen vaas. Andere materialen zijn uiteraard ook mogelijk, maar deze kunnen het vaasleven van boeketten verkorten. 

Design vazen

Design vazen hebben meestal een uniek design met een grote opening, zodat er een uitgebreid boeket in kan worden geplaatst. Bloemensoorten die goed bij een design vaas passen zijn hortensia, lila, viburnum en pioenrozen. Als je keramieken vazen dan op de gang zet is dit het eerste wat je gasten zien wanneer ze binnenkomen. Zo maak je meteen een goede indruk!

Vloervazen

Vloervazen zijn doorgaans langer en meestal geschikt voor lange bloemen en planten. Voorbeelden van lange bloemen en planten zijn takken, lelies, zonnebloemen en bamboestokken. Ze komen het best tot hun recht in een vloervaas. Door ze te plaatsen naast een open haard of patio deur creëer je een mooie sfeer in huis. Het voordeel van vloervazen is het feit dat ze in diverse kleuren en designs verkrijgbaar zijn en daarom ook in elk interieur passen. 

Glazen bloemenvazen

Zoals we eerder hadden gezegd, zijn glazen bloemenvazen de beste keuze. Het zijn veelzijdige vazen die in verschillende designs en vormen komen. Deze kunnen dus in geen enkel interieur gemist worden. Ongeacht de hoogte en grootte van de vaas, glazen bloemenvazen kunnen hele boeketten of maar enkele bloemen dragen. 

Vaak is het zo dat een vaas met een smalle opening geschikter is voor een medium boeket, omdat de bloemen dan niet alle kanten op vallen. De meest geschikte bloemen voor glazen vazen zijn anemonen, tulpen, lelies, pioenen, hyacinten en ranonkel. Je hebt dus een diverse keuze uit bloemen. Dit is ideaal voor een modern interieur.

Lange vazen

Lange vazen zijn doorgaans smal in breedte, waardoor het bedoeld is voor slechts enkele bloemen. Dit zal perfect zijn als tafeldecoratie tijdens een diner met vrienden of familie. Het is wel belangrijk om niet te veel bloemen in een lange vaas te proppen, want dit zal niet mooi ogen. Onthoud: “less is more”. De beste bloemen voor lange vazen zijn rozen, tulpen en anjers.

Til jouw interieur naar een hoger niveau met bloemenvazen

Tot zover inspiratie voor bloemenvazen voor jouw interieur. Met de juiste vazen en bloemen geef je jouw interieur een prachtige aanvulling. We wensen je alvast heel veel succes met het decoreren van je huis.

Perfecte bank kiezen kleine woonruimtes
Interieur

De perfecte bank kiezen voor kleine woonruimtes

Kleine woonruimtes kunnen soms een uitdaging zijn als het aankomt op het vinden van het juiste meubilair. Een van de belangrijkste stukken in je woonkamer is natuurlijk de zitbank. Maar hoe kies je nu de perfecte zitbank voor een kleine ruimte? Geen zorgen, want in deze blog gaan we je alles vertellen over het vinden […]

Read More
Stappenplan strippen huis
Interieur

Stappenplan voor strippen huis

Het strippen van een huis vormt de eerste, cruciale fase in het proces van een grondige verbouwing. Deze taak, hoewel uitdagend, biedt de perfecte kans om uw woonruimte te transformeren en aan te passen aan uw persoonlijke smaak en behoeften. In dit artikel verkennen we de essentiële stappen en overwegingen voor het succesvol strippen van […]

Read More
Moderne interieurtrends 2024
Interieur

Moderne interieurtrends van 2024

De wereld van interieurdesign is constant in beweging, en het jaar 2024 belooft een aantal opwindende nieuwe trends op het gebied van huisdecoratie en design. Van gedurfde kleurenschema’s tot innovatieve materialen. Deze trends zullen ongetwijfeld frisse energie in onze woonruimtes brengen. Laten we enkele van de meest in het oog springende trends voor dit jaar […]

Read More