Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

bloemvazen het item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. Vragen die je jezelf moet stellen zijn: Welke kleur past goed bij mijn interieur? Welke grootte heb ik nodig? En wat voor soort vazen passen bij mijn bloemen? In dit artikel geven we je meerdere opties voor inspiratie.

Tips

We beginnen eerst met een aantal tips voor het kiezen van de juiste bloemenvaas. Een goede vuistregel is: glazen vazen doen het altijd goed. Dit materiaal is hard en bestendig tegen krassen. Ook is het hele boeket goed te zien in een glazen vaas. Andere materialen zijn uiteraard ook mogelijk, maar deze kunnen het vaasleven van boeketten verkorten. 

Design vazen

Design vazen hebben meestal een uniek design met een grote opening, zodat er een uitgebreid boeket in kan worden geplaatst. Bloemensoorten die goed bij een design vaas passen zijn hortensia, lila, viburnum en pioenrozen. Als je keramieken vazen dan op de gang zet is dit het eerste wat je gasten zien wanneer ze binnenkomen. Zo maak je meteen een goede indruk!

Vloervazen

Vloervazen zijn doorgaans langer en meestal geschikt voor lange bloemen en planten. Voorbeelden van lange bloemen en planten zijn takken, lelies, zonnebloemen en bamboestokken. Ze komen het best tot hun recht in een vloervaas. Door ze te plaatsen naast een open haard of patio deur creëer je een mooie sfeer in huis. Het voordeel van vloervazen is het feit dat ze in diverse kleuren en designs verkrijgbaar zijn en daarom ook in elk interieur passen. 

Glazen bloemenvazen

Zoals we eerder hadden gezegd, zijn glazen bloemenvazen de beste keuze. Het zijn veelzijdige vazen die in verschillende designs en vormen komen. Deze kunnen dus in geen enkel interieur gemist worden. Ongeacht de hoogte en grootte van de vaas, glazen bloemenvazen kunnen hele boeketten of maar enkele bloemen dragen. 

Vaak is het zo dat een vaas met een smalle opening geschikter is voor een medium boeket, omdat de bloemen dan niet alle kanten op vallen. De meest geschikte bloemen voor glazen vazen zijn anemonen, tulpen, lelies, pioenen, hyacinten en ranonkel. Je hebt dus een diverse keuze uit bloemen. Dit is ideaal voor een modern interieur.

Lange vazen

Lange vazen zijn doorgaans smal in breedte, waardoor het bedoeld is voor slechts enkele bloemen. Dit zal perfect zijn als tafeldecoratie tijdens een diner met vrienden of familie. Het is wel belangrijk om niet te veel bloemen in een lange vaas te proppen, want dit zal niet mooi ogen. Onthoud: “less is more”. De beste bloemen voor lange vazen zijn rozen, tulpen en anjers.

Til jouw interieur naar een hoger niveau met bloemenvazen

Tot zover inspiratie voor bloemenvazen voor jouw interieur. Met de juiste vazen en bloemen geef je jouw interieur een prachtige aanvulling. We wensen je alvast heel veel succes met het decoreren van je huis.

Waar op letten buiten schilderen
Interieur

Waar moet je op letten als je buiten gaat schilderen?

Een keer in de zoveel tijd is het zover; het houtwerk aan de buitenkant van je woning moet opnieuw geschilderd worden. Denk hierbij aan de buitenkant van kozijnen en deuren.  Een secuur klusje, want je wilt dat het hout goed beschermd wordt zodat het lang meegaat. Maar waar moet je nu precies op letten al […]

Read More
Vegan interieur tips
Interieur

Vegan interieur tips voor een vegan lifestyle

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om bewuste keuzes te maken. Dit betreft niet alleen je kleding en voeding, maar ook je huis en interieur. Hierbij speelt duurzaamheid een grote rol. Je hebt waarschijnlijk al talloze bespaartips gehoord, dus wij willen je wat anders meegeven: tips voor een vegan interieur. Het is nu tot het punt […]

Read More
wollen dekens
Interieur

Wollen dekens

Wanneer je ‘s avonds op de bank zit is het fijn om een goede deken te hebben. Wel moet de deken warm en comfortabel zijn. Heb je ooit overwogen om een wollen deken te kopen? Wol kent veel voordelen en is ontzettend duurzaam. In dit artikel gaan we de voordelen van wol verder toelichten. Lees […]

Read More