Bloemenvazen: hét item voor een sfeervol interieur

bloemvazen het item voor een sfeervol interieur

Bloemen zijn een echte aanvulling voor het interieur en mogen daarom ook niet ontbreken. Het geeft je huis meer kleur en sfeer. Vooral in de lente en zomer mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. Natuurlijk heb je voor bloemen of een heel boeket ook een bijpassende vaas nodig. Echter kan een vaas kopen best lastig zijn. Vragen die je jezelf moet stellen zijn: Welke kleur past goed bij mijn interieur? Welke grootte heb ik nodig? En wat voor soort vazen passen bij mijn bloemen? In dit artikel geven we je meerdere opties voor inspiratie.

Tips

We beginnen eerst met een aantal tips voor het kiezen van de juiste bloemenvaas. Een goede vuistregel is: glazen vazen doen het altijd goed. Dit materiaal is hard en bestendig tegen krassen. Ook is het hele boeket goed te zien in een glazen vaas. Andere materialen zijn uiteraard ook mogelijk, maar deze kunnen het vaasleven van boeketten verkorten. 

Design vazen

Design vazen hebben meestal een uniek design met een grote opening, zodat er een uitgebreid boeket in kan worden geplaatst. Bloemensoorten die goed bij een design vaas passen zijn hortensia, lila, viburnum en pioenrozen. Als je keramieken vazen dan op de gang zet is dit het eerste wat je gasten zien wanneer ze binnenkomen. Zo maak je meteen een goede indruk!

Vloervazen

Vloervazen zijn doorgaans langer en meestal geschikt voor lange bloemen en planten. Voorbeelden van lange bloemen en planten zijn takken, lelies, zonnebloemen en bamboestokken. Ze komen het best tot hun recht in een vloervaas. Door ze te plaatsen naast een open haard of patio deur creëer je een mooie sfeer in huis. Het voordeel van vloervazen is het feit dat ze in diverse kleuren en designs verkrijgbaar zijn en daarom ook in elk interieur passen. 

Glazen bloemenvazen

Zoals we eerder hadden gezegd, zijn glazen bloemenvazen de beste keuze. Het zijn veelzijdige vazen die in verschillende designs en vormen komen. Deze kunnen dus in geen enkel interieur gemist worden. Ongeacht de hoogte en grootte van de vaas, glazen bloemenvazen kunnen hele boeketten of maar enkele bloemen dragen. 

Vaak is het zo dat een vaas met een smalle opening geschikter is voor een medium boeket, omdat de bloemen dan niet alle kanten op vallen. De meest geschikte bloemen voor glazen vazen zijn anemonen, tulpen, lelies, pioenen, hyacinten en ranonkel. Je hebt dus een diverse keuze uit bloemen. Dit is ideaal voor een modern interieur.

Lange vazen

Lange vazen zijn doorgaans smal in breedte, waardoor het bedoeld is voor slechts enkele bloemen. Dit zal perfect zijn als tafeldecoratie tijdens een diner met vrienden of familie. Het is wel belangrijk om niet te veel bloemen in een lange vaas te proppen, want dit zal niet mooi ogen. Onthoud: “less is more”. De beste bloemen voor lange vazen zijn rozen, tulpen en anjers.

Til jouw interieur naar een hoger niveau met bloemenvazen

Tot zover inspiratie voor bloemenvazen voor jouw interieur. Met de juiste vazen en bloemen geef je jouw interieur een prachtige aanvulling. We wensen je alvast heel veel succes met het decoreren van je huis.

Creatieve toepassingen eenvoudig aanbrengen plakfolie
Interieur

Creatieve toepassingen en eenvoudig aanbrengen van plakfolie

Waar kan ik plakfolie voor gebruiken? Zijn de stappen om plakfolie aan te brengen moeilijk? Is plakfolie ook weer te verwijderen? In deze blogpost zal ik antwoord geven op al deze vragen en meer. Of je nu een interieurontwerper bent, een doe-het-zelver of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je huis op […]

Read More
Kies voor sieraden kluis
Interieur

Kies voor een sieraden kluis

In de schitterende wereld van juwelen is er niets belangrijker dan de zekerheid dat uw kostbare sieraden veilig zijn. Een sieraden kluis is een slimme keuze om die zekerheid te bieden. Laten we samen ontdekken hoe een sieraden kluis niet alleen een bastion van veiligheid is, maar ook een uiting van liefde voor uw waardevolle […]

Read More
Waar op letten buiten schilderen
Interieur

Waar moet je op letten als je buiten gaat schilderen?

Een keer in de zoveel tijd is het zover; het houtwerk aan de buitenkant van je woning moet opnieuw geschilderd worden. Denk hierbij aan de buitenkant van kozijnen en deuren.  Een secuur klusje, want je wilt dat het hout goed beschermd wordt zodat het lang meegaat. Maar waar moet je nu precies op letten al […]

Read More